BACK GRADIENT.png

FRANKS HISTORIE

DRØMMETYDER

Jo, Frank Petersen er besat. Og bosat. Efter 40 år med design og boligindretning er han stadig i gang fra kl. 6 om morgenen til sent om aftenen med at tegne og styre byggerier af drømmeboliger. Hans redskab er den kreative proces, hvor fantasien får frit løb og overraskende meget kan lade sig gøre. 

AT PÅSTÅ MAN kan tyde folks drømme, kræver selvtillid. At ramme plet kræver erfaring. Den har Frank Petersen 40 år af. Erfaring er hans afsæt, når han bygger drømmehuse til sine kunder. De foreløbig over 80 Bozel-huse er alle endt med at se mere fantastiske ud, end ejerne drømte om kunne lade sig gøre. “Jeg spørger ind til kundernes dagligdag og hvilke behov, de har. Helt ned i detaljen som, hvordan vil I gerne spise aftensmad? Hvad laver I sammen i weekenden? Hvilket sted har I tænkt: Det her er det fedeste rum, jeg har været i. Beskriv det for mig. Sæt ord på jeres vildeste drøm. Giv los. Slip de kedelige tanker om, hvad der ikke kan lade sig gøre,” fortæller Frank Petersen entusiastisk. “Jeg tager kunderne på ordet. Slår streger på et stykke papir, mens de snakker. Som regel kan virkeligheden parres med fantasien, hvis man er kreativ, tænker grænseløst og kobler det højtsvævende med de givne rammer, byggegrundens udseende og selvfølgelig økonomi.”

 

Hemmeligheden bag Frank Petersens magi ligger to steder. I hans fandenivoldskhed og det tyske byggeklodssystem Magu, som Frank Petersens firma Bozel er førende i brugen af. Magu kan formes i avancerede konstellationer og er stærkere, sundere og bedre isolerende - til en langt lavere pris. “Efter en times snak kigger vi på papiret. Deres stue svæver tre meter ud i luften. Soveværelset ligger halvt ude i haven. Det er udstyret med multifunktionelt badeværelse-spa. Børneafdelingen er lydtæt med panoramavinduer. Køkkenet kan åbnes og rumme 20 gæster. Det var ikke nødvendigvis det, de sagde, men det var det, de drømte om. Som regel er øjnene ved at poppe ud af hovedet på dem,” forklarer Frank Petersen med et grin. “Når jeg nævner, at huset er vedligeholdelsesfrit, (svamp)e- og rådsikkert og energineutralt, siger de: Hvorfor har vi aldrig hørt om det før? Det kan jeg ikke svare på. Det har I så nu, skal vi gå i gang.”

 

Frank Petersen, 59 år og fra Hammel ved Silkeborg, har hjulpet mennesker med at indrette bolig, siden han som stor dreng overtog driften af sin families møbel- og indretningsbutik. I nogle år designede han udstillingsrum for internationale møbelkæder i Singapore, USA, Norge, Den Dominikanske Republik, Hong Kong, Irland, Tyskland, Argentina, Colombia, Spanien, Italien, Sverige, Mexico med flere. Altid i high end segmentet, hvor den personlige og individuelle stil er afgørende. “Jeg har hjulpet 1000’vis mennesker med at sætte former og farver på deres boligdrømme.

 

Jeg ser mig som en slags boligdrømme-fødselshjælper. 

Picture1_edited.jpg